VAD ÄR TECAR TERAPI?

TECAR-terapi är en behandlingsform som påskyndar kroppens naturliga läkningsprocess och förbättrar  rörligheten i led- och muskelvävnader, samt stimulerar och accelererar jonutbytet i cellerna. Metoden integreras enkelt i manuella behandlingar, som massage och manipulering och ger en effektiv smärtlindring genom frisättning av endorfiner . 

Processerna fortgår i kroppen upp till 48h efter avslutad behandling.

Den ökade intensiteten i massagen tack vare TECAR terapi gör att du når djupare ner i vävnaderna och kommer åt muskler, leder och ben som annars verkar vara svåra eller omöjliga att behandla med traditionell massage. Behandling av djup vävnad blir skonsamare för dig som terapeut! 

TECAR terapi är utmärkt för att lösa upp triggerpunkter och går djupare i vävnaden än vad som är möjligt med manuell terapi.


WINBACK är en ledande tillverkare inom TECAR. De olika specifika frekvenserna i WINBACK ger mål-inriktad påverkan på olika strukturer (muskler, ben, leder).


ERBJUD DINA PATIENTER EN EFFEKTIV, DJUP  OCH SMÄRTFRI BEHANDLING

Tusentals sjukgymnaster, osteopater , massörer och idrottsläkare över hela världen använder WINBACK för TECAR terapi varje dag i sitt kliniska arbete. Det ger dem snabbare resultat och möjlligheter att effektivt behandla djupt också på muskler och leder som normalt är svåra att nå. 

WINBACK är mindre slitsamt än normal manuell terapi och mer ergonomiskt hållbart för ett helt yrkesliv. 5000

utbildade terapeuter inom WINBACK-terapi

35000
behandlingar utförs varje dag


URSPRUNGET

Visste du att historien om TECAR terapi kan spåras tillbaka till 1800-talet?

Grundaren av den här strömmen var Jacques Arsène d'Arsonval, en berömd läkare, men också en fransk fysiker och uppfinnare. År 1890 upptäckte Arsonval fördelarna med ström som ett behandlingssätt genom att öka frekvensen till mer än 100 KHz. 

På 1920-talet utvecklade han tillsammans med andra forskare och läkare de första kapacitiva och resistiva elektroderna. Ordet TECAR kom till år 1995, och är en förkortning av "Transfer of Energy Capacitive And Resistive", vilket betyder överföring av kapacitv och resistiv energi.

Det här är ursprunget till forskningen om TECAR terapi som WINBACK sedan 2013 fortsätter att utveckla vidare på än idag.